Början:
- Reva jordgubbar och nyetablera en rad eller ett land.
- Fortsätt skörda trädgårdsbär och bered för förvaring.
- Skörda spritärt, vaxböna, brytböna, rosenböna, rödbeta.
- Fortsätt skörda kål, tidig morot, sockerärt, hallon, broccoli, gurka och squash etc.
- Skörda kryddväxter och torka för vintern.
- Så sen spenat och frosttåliga asiatiska bladgrönsaker.
- Vinterså portlak.
Slutet:
- Plantera jordgubbar för skörd nästa år.
- Stötta dignande grenar på fruktträden.
- Beskär hallonbuskarna när de slutat ge frukt.
- Fortsätt skörda i skog och mark. Bered och förvara till vintern.
- Höstgödsla perenna växter.
September
- Tillägsså vintersallat.
- Fortsätt skörda och ta tillvara sena sommargrödor.
- Ta upp potatis. Lagra för vintern.
- Börja skörda brysselkål, grönkål, vitkål, paprika etc. Bered för lagring.
- Börja skörda höstfrukt. Ta tillvara och bered för lagring.
- Gallra svarta och röda vinbär. Busken ska ha tappat bladen före beskärning.
- Plantera bärbuskar.