Odlingssäsongen kom igång betydligt senare än vanligt i stora delar av landet. Den här ”att-göra-listan” ger en vink om vad som är dags att ägna sig åt just
nu, även om den är baserad på mer normala förhållanden.
- Luckra och rensa trädgårdslanden.
- Kupa potatis och purjo.
- Gallra radsådda grönsaker.
- Fyll på marktäckning.
- Tilläggsgödsla.
- Skydda frukt och bär med nät över buskar och träd.
- JAS-perioden börjar, alltså juli, augusti, september. Dags att börja beskära fruktträd!
- Skörda nyzeeländsk spenat, mangold, dill, persilja, tidig morot, majrova, kålrabbi tidig kål, tidig potatis, gurka, broccoli, bondböna, brytböna, sockerärt, brytsockerärt, spritärt.
- Bered grödor som ska lagras så snart som möjligt efter skörd.
- Skörda tidig frukt och förbered för lagring.
- Börja skörda, bereda och förvara trädgårdsbär.
- Skörda bär och svamp i skogen. Förädla skördarna för vinterförvaring.