Det är nästan galet. November månad och ännu finns det att skörda i trädgården. I växthuset finns tomater i mängder, i djupbäddarna finns spagettipumpa, mangold, några små minipurjo och mina absoluta favoriter just nu: grönkål och palmkål. Otroligt nyttigt och fantastiskt gott i en pastasås.
Världens enklaste reept kommer här:
Palm- och grönkålspasta, 4 portioner
8–10 grönkåls- och/eller palmkålsblad
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chili, valfri styrka
3 dl grädde
Buljong efter smak
Salt
Peppar
Tagliatelle
Gör så här:
Skölj grönkålen. Skär bort stjälken och hacka bladen.
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
Fräs lök, vitlök och chili i lite olja tills löken är mjuk.
Lägg i grönkålen. Fräs ihop med lök- och chiliblandningen.
Häll på grädden. Strössla över buljong efter smak och låt såsen puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
Koka tagliatelle. Häll över såsen och servera.