Grönkålspasta

bild-8

Det är nästan galet. November månad och ännu finns det att skörda i trädgården. I växthuset finns tomater i mängder, i djupbäddarna finns spagettipumpa, mangold, några små minipurjo och mina absoluta favoriter just nu: grönkål och palmkål. Otroligt nyttigt och fantastiskt gott i en pastasås.

 

Världens enklaste reept kommer här:

Palm- och grönkålspasta, 4 portioner

8–10 grönkåls- och/eller palmkålsblad

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 chili, valfri styrka

3 dl grädde

Buljong efter smak

Salt

Peppar

Tagliatelle

Gör så här:

Skölj grönkålen. Skär bort stjälken och hacka bladen.

Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin.

Fräs lök, vitlök och chili i lite olja tills löken är mjuk.

Lägg i grönkålen. Fräs ihop med lök- och chiliblandningen.

Häll på grädden. Strössla över buljong efter smak och låt såsen puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.

Koka tagliatelle. Häll över såsen och servera.