Grönkålspastasås

IMG_6739

Grönkål är en av mina absoluta favoriter i köksträdgården, både nyttigt och fantastiskt gott i en pastasås. Världens enklaste reept kommer här:

Grönkålspasta, 4 portioner

8–10 grönkålsblad

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 chili, valfri styrka

3 dl grädde

Buljong efter smak

Salt

Peppar

Tagliatelle

Göt så här:

Skölj grönkålen. Skär bort stjälken och hacka bladen.

Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin.

Fräs lök, vitlök och chili i lite olja tills löken är mjuk.

Lägg i grönkålen. Fräs ihop med lök- och chiliblandningen.

Häll på grädden. Strössla över buljong efter smak och låt såsen puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.

Koka tagliatelle. Häll över såsen och servera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *