Grönkålspastasås

Grönkål är en av mina absoluta favoriter i köksträdgården, både nyttigt och fantastiskt gott i en pastasås. Världens enklaste reept kommer här:

Grönkålspasta, 4 portioner

8–10 grönkålsblad

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 chili, valfri styrka

3 dl grädde

Buljong efter smak

Salt

Peppar

Tagliatelle

Göt så här:

Skölj grönkålen. Skär bort stjälken och hacka bladen.

Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin.

Fräs lök, vitlök och chili i lite olja tills löken är mjuk.

Lägg i grönkålen. Fräs ihop med lök- och chiliblandningen.

Häll på grädden. Strössla över buljong efter smak och låt såsen puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.

Koka tagliatelle. Häll över såsen och servera.

Bella Linde

Lämna ett svar