Grönkål är en av mina absoluta favoriter i köksträdgården, både nyttigt och fantastiskt gott i en pastasås. Världens enklaste reept kommer här:
Grönkålspasta, 4 portioner
8–10 grönkålsblad
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chili, valfri styrka
3 dl grädde
Buljong efter smak
Salt
Peppar
Tagliatelle
Göt så här:
Skölj grönkålen. Skär bort stjälken och hacka bladen.
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
Fräs lök, vitlök och chili i lite olja tills löken är mjuk.
Lägg i grönkålen. Fräs ihop med lök- och chiliblandningen.
Häll på grädden. Strössla över buljong efter smak och låt såsen puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
Koka tagliatelle. Häll över såsen och servera.