Jennys hemrostade müsli

Förra året var vi i Nya Zeeland och arbetade på ekologiska gårdar. Hos Perry och Jenny på Poketoi, mitt i Kings County, fick vi receptet på den här underbara och dessutom glutenfria müslin:

3 delar havregryn

½ del bovetegryn

½ del solrosfrön

½ del sesamfrö

½ del pumpafrön

½ del chiafrön

½ del kokosflingor

½ del valnötter

½ del hasselnötter

½ del makadamianötter

1 tsk kanel

½ dl rapsolja (Jenny använder vindruvskärnolja, men raps funkar nog minst lika bra. Använd inte olivolja, det tar över smakmässigt.)

¼ del farinsocker

¼ del honung

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra specerierna i en låg ugnsfast form. Smält ihop socker och honung med oljan i en kastrull, se till att ha låg värme. Häll över grynblandningen. Rosta i ugnen i 30 minuter men ta ut och rör om var tionde minut. Klart. Underbart gott!

Bella Linde

Lämna ett svar