Förra året var vi i Nya Zeeland och arbetade på ekologiska gårdar. Hos Perry och Jenny på Poketoi, mitt i Kings County, fick vi receptet på den här underbara och dessutom glutenfria müslin:
3 delar havregryn
½ del bovetegryn
½ del solrosfrön
½ del sesamfrö
½ del pumpafrön
½ del chiafrön
½ del kokosflingor
½ del valnötter
½ del hasselnötter
½ del makadamianötter
1 tsk kanel
½ dl rapsolja (Jenny använder vindruvskärnolja, men raps funkar nog minst lika bra. Använd inte olivolja, det tar över smakmässigt.)
¼ del farinsocker
¼ del honung
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra specerierna i en låg ugnsfast form. Smält ihop socker och honung med oljan i en kastrull, se till att ha låg värme. Häll över grynblandningen. Rosta i ugnen i 30 minuter men ta ut och rör om var tionde minut. Klart. Underbart gott!