Ytterligare ett recept från Nya Zeeland. Wendys gurkrelish:
2 liter skalad och hackad gurka
2 msk salt
1,2 l vatten, kokande
2 dl lök
2 dl grön paprika
2 dl röd paprika
1 msk sellerisalt
1 msk senapsfrön
¾ msk gurkmeja
2 dl äppelcidervinäger
2 dl socker
Skala och hacka gurkan. Lägg den i en skål och strö över salt. Häll sedan över det kokande vattnet. Låt stå i en timme och sila sedan bort vattnet genom ett durkslag.
Hacka och blanda lök och paprika och lägg i en skål. Tillsätt den hackade gurkan. Tillsätt sellerisalt, senapsfrön och gurkmeja.
Blanda äppelcidervinäger och socker i en kastrull. Koka upp och lägg sedan ner alla ingredienser i kastrullen Koka i fem minuter. Häll röran i väl rengjorda och steriliserade, varma burkar. Sätt på lock och låt relishen stå till sig i en månad innan förtäring.