Zucchinipickles

Zucchiniburkar

 

En underbar pickle på Zucchini. Hållbar, vacker och god. Receptet kommer från Jenny på Nya Zealand. 

(4 burkar á 250-milliliter)

400 g grön zucchini

150 g rödlök

2 tsk havssalt

2,5 dl iskuber

Vatten som täcker grönsakerna

750 ml äppelcidervinäger

300 g socker

1 ½ msk senapspulver

1 ½ msk svarta senapsfrön

1 ½ msk gula senapsfrön

1 ½ msk dillfrön

½ msk gurkmeja

Skiva zucchini och lök i tunna skivor. Lägg grönsakerna i en vid skål. Strö salt över grönsakerna och lägg på iskuberna. Häll på vatten som täcker grönsakerna. Låt vila i en timme.

Blanda vinäger, socker, senapspulver, senapsfrön, dillfrön och gurkmeja i en kastrull. Ge blandningen ett hastigt uppkok, dra sedan ner värmen och låt det puttra i tre minuter. Låt lösningen svalna tills den är fingervarm.

Sila bort vatten och återstående iskuber. Lägg grönsakerna att torka mellan två kökshanddukar. Lägg sedan grönsakerna i steriliserade burkar och häll över den fingervarma lösningen, den ska täcka grönsakerna. Sätt på lock och låt burkarna svalna innan de ställs i kylskåp där den behöver ”mogna” i ett dygn innan den används. Pickelsen håller i kylskåp i cirka tre månader.