En underbar pickle på Zucchini. Hållbar, vacker och god. Receptet kommer från Jenny på Nya Zealand.
(4 burkar á 250-milliliter)
400 g grön zucchini
150 g rödlök
2 tsk havssalt
2,5 dl iskuber
Vatten som täcker grönsakerna
750 ml äppelcidervinäger
300 g socker
1 ½ msk senapspulver
1 ½ msk svarta senapsfrön
1 ½ msk gula senapsfrön
1 ½ msk dillfrön
½ msk gurkmeja
Skiva zucchini och lök i tunna skivor. Lägg grönsakerna i en vid skål. Strö salt över grönsakerna och lägg på iskuberna. Häll på vatten som täcker grönsakerna. Låt vila i en timme.
Blanda vinäger, socker, senapspulver, senapsfrön, dillfrön och gurkmeja i en kastrull. Ge blandningen ett hastigt uppkok, dra sedan ner värmen och låt det puttra i tre minuter. Låt lösningen svalna tills den är fingervarm.
Sila bort vatten och återstående iskuber. Lägg grönsakerna att torka mellan två kökshanddukar. Lägg sedan grönsakerna i steriliserade burkar och häll över den fingervarma lösningen, den ska täcka grönsakerna. Sätt på lock och låt burkarna svalna innan de ställs i kylskåp där den behöver ”mogna” i ett dygn innan den används. Pickelsen håller i kylskåp i cirka tre månader.