Sådder & odlarångest

Jag följer flera olika husbehovsodlare på nätet och är otroligt glad över att så många är så generösa med så mycket. Men trots att jag tacksamt slukar alla kunskaper och all energi de delar med sig av så är det inte utan att jag ibland får lite odlarångest. Eftersom jag själv inte hinner med, inte satte alla tomatfröer i februari och inte har varken varmbänk eller vinterträdgård plus ibland känner mig fullkomligt bakom flötet.

Nu har jag dock bestämt mig för att sluta noja, sluta våndas över allt jag inte kan och inte minst sluta upp med att jämföra mig med andra. Utan göra saker i den takt jag hinner och förmår. Vilket, sistlidna helgen, var att så pumpa och squash. Sålunda står nu spagettipumpa, turbanpumpa, kappadokisk pumpa (som jag fick från Vackstanässkolans trädgårdselever på Trädgårdsmässan härom veckan) liksom cocozellesquash och vintersquashen Ushiki Kuri på groddning.

I helgen blir det gurka och olika sallatssorter. Och nej, det är inte för sent!

Några av mina bloggfavoriter är Anette på Boäng och Sara Bäckmo på Skillnadens trädgård i Småland. Länkar kommer här:

Anette på Boäng: http://daylily-potager.blogspot.se

Skillnadens trädgård: http://tidningenland.se/category/bloggar/skillnadenstradgard.

OBS, OBS! Bli inte förskräckta över Anettes och Saras fantastiska odlar-iver och kunskap, och tänk på att även en liten kruka basilika i köksfönstret är ett sätt att ta makten över sin egen mat. Om det så bara är några blad.

Bella Linde

Lämna ett svar